Leave Your Message
Tala Fou Categories
Tala Fou Fa'apitoa

O le a le E-coating?

2024-06-17

O nisi taimi e taʻua o le electrocoating, electrophoretic painting poʻo le electropainting, e-coating o se faiga faʻatekonolosi lea e ufiufi ai vaega uʻamea i se faʻamaʻi puipui e ala i le faʻaofuina o latou i totonu o se taʻele vailaʻau ma faʻaogaina se eletise eletise.

 

O le taimi lava e fa'asusu ai se vaega i totonu o se tane vali e-coat ua mamanuina fa'apitoa, o vaega vali e fa'atumu lelei i le eletise. O vaega vali e molia lelei ona fa'amalosi lea i le vaega, lea e fa'avae. O le taimi lava e sau ai le vaega ua ufiufi mai le tane e-coating, o le faagasologa e maua ai le mafiafia vali tutusa i luga o le vaega. O lenei faiga o lona uiga e mafai ona tumau i tulaga sili ona faigata, faʻamautinoaina se faʻamaeʻa umi e tumau i le suega o le taimi.

E-coating1.png

Taugofie

O faiga fa'akomepiuta e matua fa'a-otometi ma e mafai ona fa'agaoioia le tele o vaega i le taimi e tasi e fa'aaoga ai tautau po'o matau.

 

Fa'aleleia le Fa'atosina

E-coat system e mafai ona tamoʻe i luga o laina saoasaoa nai lo isi metotia faʻaoga vali, faʻatagaina le maualuga o voluma gaosiga ma le tele o vaega o loʻo ufiufi i le taimi tutusa.

 

Fa'aoga lelei o meafaitino

E-coat o loʻo i ai le faʻaaogaina o meafaitino e sili atu i le 95%, o lona uiga e toetoe lava o mea uma e faʻaaogaina. O le tele o vali e toe fa'aaogaina e pei o vaimea vali malo mo le fa'aaogaina i le lumana'i ma fa'ate'aina le so'a.

E-coating2.png

Tulaga Sili Ata Ata

O le E-coat o se auala e fa'aoga ai le vali e fa'aoga ai se ata vali toniga i luga o vaega fa'apipi'i fa'apitoa ma ofo atu se ata vali e leai ni fa'agasolo ma toso pito a'o tu'uina atu le tele o mea e ufiufi ai totonu.

 

Malosi To'ai

O le e-coat process o loʻo i ai le malosi e faʻaoga ai le vali i nofoaga faʻamau ma natia. E-ofuofu e le maua ai se aafiaga mamao.

 

Siosiomaga

E-coating o se faiga faauo si'osi'omaga, e fa'aaoga ai ni nai-i-zero HAPS (Hazardous Air Pollutants), maualalo VOC (Volatile Organic Compounds), ma e fa'amaonia e le OSHA-, RoHS- ma le EPA.

E-coating3.jpg

Fa'atusatusaina o le E-coating fa'atasi ai ma le fa'apipi'iina o le solvent ma le pa'u pa'u

Fufulu Fa'avae

Ua ma'imau le soona sausau

O fata po'o le lagolago ua ufiufi

Fa'ato'a fa'asoa faigata

Faigata mafiafia tumau

E mu i le taimi o le talosaga

E tatau ona mago vaega

 

E-ofuofu

Leai se fa'afitauli ova

O fata fa'amama e le fa'apipi'iina

Uiga atoatoa o le inisiua

uiga mafiafia tumau

Leai se fa'afitauli o le mu

O vaega e mafai ona mago pe susu

 

 

Peleti Pa'u

Ova vaisu e faigata ona toe maua

O fata po'o le lagolago ua ufiufi

Tele mafiafia lautele tufatufaina

E tatau ona mago vaega

 

E-ofuofu

Leai se fa'afitauli ova

O fata fa'amama e le fa'apipi'iina

Pulea, mafiafia tumau

O vaega e mafai ona mago pe susu